Avslappnat framför datorn...
"Heavy Rain"
Corn Muffins-bakFrida i bakartagen
Corn Muffins eller Corn bread är något som är populärt här i södra USA.
Söker man recept på Corn bread hittar man em massa olika varianter med chili, cheddar, jalapeno etc.
Jag valde att göra ett "basic" recept där jag tillsatte honung.
Corn bread/muffins serveras ofta som tillbehör till olika maträtter, soppor, chili con carne eller andra grytor fast jag och Frida provsmakade muffinsen direkt från ugnen med smör och marmelad, smarrigt!
Basic Corn Muffins (12 st)
1 cup Corn Meal (ca 2 dl majsmjöl)
1 cup all-purpose flour ( ca 2 dl vetemjöl)
1/3 cup white sugar ( ca 3/4 dl socker)
2 teaspoons baking powder (2 tsk bk pulver
1/2 teaspoon salt (1/2 tsk salt)
1 egg, beaten (1 ägg, söndervispat)
1/4 cup canola oil (ca 1/2 dl matolja)
1/4 cup Honey (ca 1/2 dl flytande honung)
1 cup milk (ca 2 dl mjölk)
Sätt ugnen på 200 C grader och smöra en muffins form.
Blanda majsmjöl, vetemjöl, socker, bakpulver och salt.
Tillsätt ägg, olja, mjölk och honung och blanda väl.
Häll smeten i muffinsformar.
Sätt in i ugnen och grädda i ca 15-20 min
Ätes som dom är eller med smör och marmelad!
Resultatet
Hej Anki! Åh vad kul att du har börjat skriva igen. Har inte varit här på ett tag.
SvaraRaderaÅh så gott med corn bread och bagles I love both of it
Och fy vad läskigt med tornados förstår dig precis.
tusen kramar från oss här på anddra sidan jorden
Hej Maria! Tack, det känns bra att ha börjat igen. Det var lite svårt att få tillbaka inspirationen och komma igång igen efter semestern.
SvaraRaderaMmmm, visst är det gott!
Superstor kram till er!