onsdag 12 maj 2010

Kräftskiva på amerikanskt vis....

I lördags kom mamma och Peter hem från sin "Roadtrip".
Nöjda, glada och trötta var de efter många mil i bilen och det passade nog rätt bra att jag, Magnus och Frida samma kväll var bortbjudna på crawfish party till ett par som bor bara ett kvarter bort. Det var Lisa och Jeff Nolte (föräldrar från Fridas skola) som bjöd in till sin 9:e årliga "kräftskiva".
För oss var det första gången.

Vi hade en jättetrevlig kväll. Kräftorna var goda men helt annorlunda våra egna som vi ju kokar med salt och dillkronor.
Dessa kräftor var små, heta och antingen tog man till sig på en tallrik och satt och åt eller så stod man vid bordet där de låg och skalade och åt direkt.
Tillbehören var de grönsaker som kokats med och på ett bord på insidan serverades brownies, chips och frukt.
Enkelt, trevlig och gott men helt annorlunda vad vi är vana vid hemma i sverige.
Efter en trevlig kväll blev det promenad hem och sen direkt i säng.


Värdinnan Lisa


Värden och kräftkokaren Jeff


Kräftorna kokades i en cajunstark kryddblandning tillsammans
potatis,majskolvar och andra grönsaker

I det här tältet fanns ett bord med tidningspapper
där alla kräftor hälldes ut



Sen var det bara att hugga in

Skall bli spännande att smaka


Thierny, lille Hawthorne och Jeff


Ölen på kylning på amerikanskt vis
(har själv införskaffat en sådan här hink med ställning)


Rikke och Claus var också inbjudna


Så här satt vi alla runtom i trädgården
Det känns väldigt amerikanskt med dessa stolar
som jag har uppskrivet på min att-köpa-lista


Rikke och Angela pratar och dricker Sangria


Djup diskussion


Barnen hade superkul!
Frida spelar boll med grabbarna



3 kommentarer:

  1. åh så gott, fick prova på detta på en tjänsteresa i Florida för ett par år sen... gott, men själv så tycker jag nog att det kunde smaka lite mer trots cajun kryddan.

    SvaraRadera
  2. Ja, det var gott men starkt men j måste ändå säga att jag föredrar kräftor på det svenska viset. Kram

    SvaraRadera
  3. Ser jättetrevligt ut. Såna kräftor har jag bara provat en gång för många år sedan, på ett Casino i Louisiana. Kommer ihåg att jag inte gillade dem något vidare eftersom jag ville att de skulle smaka som kräftorna vi har i Sverige. Fast det ser ju ganska gott ut på dina bilder.

    SvaraRadera